Considerații de tot felul despre Lyon: a doua vedere…


Ieri dimineață a plouat și era tare urât, ca urmare m-am hotărât să nu ies pentru că am destul timp să explorez orașul, plus că se anunță zile mai frumoase. Totuși spre prânz a apărut soarele și într-un final am plecat la plimbare.

La o a doua vedere Lyon-ul mi s-a părut impresionant. M-a fermecat și trebuie să recunosc, m-am cam indrăgostit de el.

Cred că mi-ar plăcea să locuiesc aici. S-ar putea chiar să fie orașul care mi-a plăcut cel mai mult până acum.

În primul rând este un oraș mare, dar nu imens. Are dealuri și locuri multe de unde poți vedea orașul. Are o apă, chiar două, care străbat centrul vechi al orașului, ceea ce vă spun sincer este superb. Toate casele acelea așezate în trepte pe dealuri, ca într-un fel de cetate… sunt incredibil de frumoase. Străduțele multe cu cafenele, străduțele înguste, spațiile mari pietonale, toate, toate m-au fermecat. Sunt toate la un loc, cred, combinația perfectă. Cam așa arată genul meu de oraș perfect.

Când am ajuns ieri la podurile de peste Rhône aproape am încremenit. Mă uitam în jur și totul mi se parea incredibil de frumos, casele, copacii, apa, barcile,cerul… Pe cuvânt că n-aș mai fi plecat de acolo niciodată… Nu știu cum să pun în cuvinte cât de mult mi-a plăcut. Am impresia că toate sună ca niște exagerări, dar vă zic că nu sunt. Chiar îmi place Lyon-ul mult de tot. Trebuie să spun că m-a cam luat prin surprindere. Nu mă așteptam la așa ceva din partea lui 😀

Azi a fost tare urât chiar dacă a plouat mai puțin ca ieri. Am ieșit spre seara să mă plimb pe străzi în jurul hotelului doar din dorința de a respira aerul rece.

Corespondentul nostru la fața locului pe probleme de vacanță s-a cam îndrăgostit de oraș, nu știu dacă mai prezintă încredere. Trebuie să veniți aici să vedeți și voi, că poate Ile a început să bată câmpii 😀

Advertisements

3 thoughts on “Considerații de tot felul despre Lyon: a doua vedere…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s